Belichamen, Bewustzijn, Hart, Lichaamswerk, Vrouwzijn

Free the boobies

riep ik tegen mijn Duitse kamergenote. Beide kwamen we terug van de laatste tempelavond. Zij trok net haar corset uit en ik kwam met geverfde borsten de kamer in.

Ik was bij het ‘awaken as love tantra festival’ in Havelte. Als vrijwilliger in het spaceteam én als deelnemer.

VRIJ
In essentie gaat het er niet over of ik vrij ben
Want dat zijn we allemaal
Ben ik zo vrij
Dat ik mijn leven
Durf vorm te geven
Zoals ik dat wil
Kan ik mezelf laten klinken, horen en zien zoals ik ben
Zoals ik me voel
Op dit moment
Kan ik gehoor geven aan mezelf
Nu
Zonder mezelf te pushen
Mezelf te eren
Precies daar waar ik ben
Regisseer ik mijn leven
Ontwerp ik mijn leven
Leef ik mijn leven in mijn vorm?

Tantra is een prachtige manier om dit te beoefenen

Levenskunst
Soms heel groot flowend stromend
Soms gepeuter op de vierkante millimeter

Dus…Tempelavond
Ga ik me Burlesque verkleden? Trek ik sexy lingerie aan, terwijl ik me daar helemaal niet zo sexy in voel…De string heb ik lang geleden al afstand van gedaan. Het trekt zo tussen mijn billen. En telkens die keuze linkerlip of de rechter. Zucht…

Ik houd van een beetje gek.
Dus had ik een leeuwtje door midden geknipt. Zijn harige kop op een diadeem genaaid. En zijn kont met staartje aan een erg kort rokje. En ja, met de vrouwen samen om te kleden en elkaar te ondersteunen kwam er ruimte in mijn ‘ikvoelmeongemakkelijkmetverkledending’… Deed ik ultrarode lipstick op, een zwarte veer in mijn oor en zwierden er parels over m’n borsten.

Borsten
Mijn borsten bleven om aandacht vragen. Ook in de eerdere tempels. Ergens in mij huiste er zo’n diepe wens om ze vrij te geven. Om niet bang te zijn dat ik graaigedrag aanmoedig als ik ze ontbloot. Ik had al eerder gevoeld wat voor levensenergie er in tepels huist.

En het ontstond spontaan. Iemand schilderde prachtige kunstwerken op gezichten en ik ging ernaast zitten. En het moment dat ik aan de beurt was vroeg ik hem of het okay was dat ik mijn hemdje uitdeed. Ik volgde mijn verlangen.

En stond beschilderd op de dansvloer. Het voelde als een kledingstuk. Ongemakkelijk danste ik ermee. Het voelde bloot. En het voelde ook als ik. Dit ben ik. Een hele lange rok en een ontbloot bovenlijf. Hier word ik blij van. Ik was klaar, aangekleed voor de tempel die avond.

Zo word ik nog eigener
I own my own


Eigenheid die ik ook bij de facilitators van dit festival heb gezien. Van meer fluffy tantra naar kink en death play. Ik heb weer allerlei stukken van mezelf bevrijd. En je bent welkom om dat ook te doen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *