Belichamen, Bewustzijn, Lichaamswerk, Vrouwzijn

Over tantrische massages en zorgvuldigheid op de millimeter

Om mezelf af te stoffen in het geven van tantramassages boekte ik een kashmirische massage. Jaren geleden masseerde ik en stopte er ook weer mee omdat ik het ingewikkeld vond in tantra land. Daar waar levensenergie en daarmee ook seksuele energie langskomen, kom je ook alles in jezelf tegen. En ik had rondom intimiteit, grenzen en mijn eigen sexualiteit, na een scheiding en een relatie van 10 jaar, nog van alles uit te zoeken.

Fast forward, 5 jaar later

Ik weet dat ik met mijn handen en lichaam te werken heb. Dat ik me verder wil verdiepen in het geven van massages. En dat het geven van tantra massages aan vrouwen hier onderdeel van is. Voordat ik het weer ga aanbieden, wil ik mezelf afstoffen. En ook heerlijke zelfzorg te ontvangen en niks te hoeven. Een cadeautje. Zo vond ik Danielle van Berkel van Yahranayah: ervaren, een vrouw en bij mij in de buurt.

She ticked all the boxes

En zo zat ik in een prachtige tempelspace. Precies waar ik van houd. Heerlijk warm, kaarsen aan. Mijn schoenen gelijk uit bij de deur. Wat impliceert dat ik me gelijk thuis voelde. En dat was niet zo, want ik kwam aan op een nieuwe plek. Bij een nieuw iemand.

Waar ik 5 jaar geleden vond dat dat wel zo moest zijn. Gelijk mijn kleding uit had gegooid bij de deur en in het contact was gedoken met een hongerigheid naar ervaren en nog meer ervaren. Voelde ik me nu anders.

Ik voelde kwetsbaarheid in mezelf
Hoe kwetsbaar het is om me over te geven aan iemand die ik niet ken. En hoe ik nu bij mezelf kon blijven. Terwijl ik me uitkleedde voelde ik de ja’s. En bij mijn onderbroek voelde ik een misschien, die een voorzichtige ja werd.

Deze legde ik uiteindelijk, letterlijk op 1,5 meter naast me neer. Mocht de ja een nee worden. Ik voel de zachtheid en tranen voor mezelf, terwijl ik dit schrijf. En ik voelde ze ook op dat moment door het te uiten. En het laat me op een dieper level voelen hoe kwetsbaar het is om client of ontvanger te zijn.

Hoe ik daar heel zorgvuldig mee om mag gaan

Wat het doet in de dynamiek als de 1 faciliteert of pro is en de ander deelnemer of client. Hoe precies dat komt. Hoe snel we allemaal, ik dus ook, de neiging hebben om ons te conformeren. Aan dat wat de groep doet. Of aan dat wat je denkt wat de bedoeling is.

Kennis, ervaring en macht of autoriteit is iets wat heel subtiel op de onderlaag werkt. Omdat bij een systeem horen en meedoen onderdeel is van ieders overlevingsmechanisme.

En wat was het intiem om in deze tempel in shiva/shakti te zitten
Me te laten dragen. In alle zachtheid en kracht die er was. Mijn ongemakkelijkheid en mijn hoge ademhaling te voelen. Die steeds verder zakte. Uiteindelijk onze buiken tegen elkaar ademend. En haar energie die ik echt kon laten binnenkomen en ontvangen.

Alle aandacht die er was. Voor mij. Voor mijn lichaam. Voor elk deel. Ook voor mijn kwetsbare delen. En daarnaast ook mijn hoofd te ervaren. Die van alles tegen me zei. Gaan we nog omdraaien? Hoe veel tijd is er nog? Op welke schouder legt ze nou mijn been?

Ik had zelfs een schriftje meegenomen om tips op te schrijven
What was I thinking… En daar dan ook weer compassievol in te zijn richting mezelf. Wat het me doet realiseren is dat ik tantrische of kashmirische massages aan vrouwen wil geven als we elkaar al eens eerder ontmoet of even gesproken hebben.

Dat er een contact aan vooraf gaat. Een opbouw, zodat we kunnen wennen. Aan de ruimte. Elkaars energie. Om ook daarin trouw te zijn aan mezelf. Aan mijn manier. Aan dat wat bij mij past.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *