Ervaringen

Ervaringen van anderen. Over Bekkenopstellingen, Integral Pelvic Therapy sessies, Vrouwentrajecten en -groepen, en Tantradagen.

Bekkenopstellingen


Warm, zacht en open ontvangend wat zich aandient. Dat doen wat dan nodig is. Nicolette begeleidt de bekkenopstelling met een vanzelfsprekendheid en open onderzoekendheid die maakt dat ik me veilig voel en dat alles er mag zijn. Alle onzekerheden, elke angst, uitgesproken of niet. Ik vond het heel fijn om met zo’n kleine groep te zijn. Dit droeg ook bij aan de intimiteit van de opstelling. De extra extra plus was het plekje in de natuur. Een geheim plekje bijna waar de tijd verdween en wij alleen daar waren, als in een baarmoeder.
Merel

Toen ik de uitnodiging las op Facebook, voelde ik dat dit wat voor me was. Ik had geen ervaring met opstellingen en ik had er zelfs wat weerstand op. Toch heb ik mee aangemeld. We werden bij Nicolette thuis ontvangen, dat voelde fijn en vertrouwd. Na een korte wandeling kwamen we bij een natuurplek, er was een heel smal paadje door hoog gras en riet, hoger dan ikzelf was. Alleen dat was al leuk. We kwamen bij een ronde plek omgeven door groen en het voelde als een baarmoeder. Daarna was de 1e vrouw aan de beurt en alles ging eigenlijk vanzelf. Ieder van ons wist ineens wat te doen, wie te kiezen en wat te vragen. Heel bijzonder en ook heel natuurlijk. Wij vrouwen kunnen dit dus. De natuur deed mee, de watervogels maakten geluid en dat voelde voor mij als een bevestiging van wat er werd gezegd. Geluiden uit de omgeven raakten bij mij iets aan en er kwam woede los, dat heb ik er zonder schaamte uitgeschreeuwd. Heerlijk. Nadat we alle 4 aan de beurt waren geweest zijn we in het water gegaan. Zonder schaamte al mijn kleren uitgedaan en het voelde hemels dat zachte water om mijn lijf. De restanten van wat loskwam werden zo weggespoeld. Een bijzondere en helende ervaring , echt een aanrader. 
Rita

Ik voel me dankbaar als ik terugkijk op onze heerlijke middag in de natuur. De Weergoden en -Godinnen waren ons goed gezind. Alhoewel ik soms dacht te faken tijdens mijn gesprek met mijn bekken, kan ik nu voelen dat dit werkelijk onzinnig is geweest. Het is/was werkelijk mijn ware zelf, mijn ware bekken. En het is mijn superego die me af en toe kwam afleiden.
Ik voelde dat ik in overgave was en ook zo heerlijk om de release te voelen (het trillen vanuit mijn bekken naar mijn benen). Het geheel van de middag was voor mij zo natuurlijk en had bij momenten ook iets sacraals. Ik merk sowieso dat ik meer met mijn bekken in verbinding ben en deze ervaring heeft hier zeker aan bijgedragen. Nogmaals veel dank Nicolette.

Ans

Integral Pelvic Therapy

Ik heb de IPT sessies met Nicolette als openend en bekrachtigend ervaren. Nicolette laat ruimte om in het moment te ontdekken wat er in verbinding wil komen. Ruimte waarin mijn lichaam haar eigen verhaal kon vertellen. En waarin er een samenwerken ontstond tussen onze beider energievelden en -kanalen. In dat samen was er respect, gelijkwaardigheid en veiligheid ook voor de meest kwetsbare stukken. De helderheid die ik daarin vond heeft een knoop in mijn familiesysteem ontzenuwd.
Madelon

Over herbronnen in de winter – een serie van 5 avonden

De ‘herbronnen in de winter’ avonden hebben mij geholpen om in roerige tijden dichter bij mezelf te staan, te blijven voelen en in liefde te zijn.
Anoniem

Herbronnen was voor mij een helende reis qua steun toelaten, vertrouwen bouwen en de diepte in samen. Ik vond jouw begeleiding heel waardevol, je openheid en eerlijkheid maakte dat ik me, met gepaste weerstand, kon overgeven aan wat er was in mij in het moment. Veilig en vertrouwd al na de eerste avond. Dank je wel daarvoor. En dat we het samen doen, dat ik iets te geven heb, is ook fijn om in gezien te zijn.
Eri Lieke

Bij Nicolette heb ik het ‘herbronnen in de winter’-traject gevolgd, samen met andere vrouwen. Nicolette weet zo’n veilige, gedragen bedding te creëren, zodat er prachtige openingen bij een ieder van ons mochten plaatsvinden. Het was magisch en het voelde als enorm anker in een stevig veld. Ik voel veel dankbaarheid en liefde. Voor Nicolette, voor mezelf, voor ons vrouwen. De steun van vrouwen onderling is ook opnieuw zo krachtig. Een bron van inspiratie. Dank je wel Nicolette!
Irene

Herbronnen – soms met gepaste weerzin om maar niet naar het winterse duister te gaan, maar na iedere avond weer een stukje gesmolten en met nieuwe energie naar huis. Dankbaar voor deze mooie groep, het delen en de begeleiding van Nicolette.
Tanja

Over thuiskomen in je bekken – een doorgaande vrouwencirkel van 6 avonden

Wat is de tijd gevlogen… Wat jammer dat deze vrouwencirkel al weer voorbij is. Zo bijzonder om een half jaar lang deel te mogen nemen aan deze “thuiskomen in de bekken” reis met 12 bijzonder mooie vrouwen. De verbinding, openheid, kwetsbaarheid, veiligheid, liefde en overgave in de groep heeft mij echt geraakt en geïnspireerd. Het heeft mij doen beseffen dat ik zelf ook in mijn eigen kracht mag gaan staan en dezelfde liefde, verbinding, openheid en kwetsbaarheid mag voelen en uitdragen. Dankjewel lieve Nicolette voor het creëren van de veilige bedding en faciliteren van deze mooie reis. Het was een waar genoegen iedereen in de groep te leren kennen en te zien in hun kracht en kwetsbaarheid tegelijkertijd. Ik voel mij dankbaar.
Karen van Herk

Nicolette begeleidt de cirkel op een warme, persoonlijke en heerlijk “diepgaand lichte” manier! Fijn om de verbinding met de vrouwen en mijzelf periodiek te versterken.
Mirjam Molenaar

Deze vrouwencirkel heeft mij bedding gegeven mij meer uit te spreken en mijzelf in te brengen.
Marieke

Ik heb twee series cirkels bij Nicolette bijgewoond en ben steeds weer enorm blij verrast hoe Nicolette helemaal zichzelf is, daarmee ons uitnodigt ook zoveel mogelijk onszelf te laten zien. De avond lijkt gewoon haar eigen gang te gaan en tegelijk is daar toch de leidende gidsende rol van Nicolette waardoor de avond zelf, maar ook de serie een geheel vormt. Hierdoor ben ik steeds vol vertrouwen naar de avonden gegaan en kwam ik steeds verrijkt weer thuis.
Louise

Nicolette weet een fijne bedding te creëren waarin alle vrouwen omarmd worden zoals ze zijn. We gaan echt samen op weg waarbij ze dienend is aan de groep en aan wat wil ontstaan. De begeleiding is helder, warm, flexibel en liefdevol. Waardevolle fijne avonden!
Esther

Kort gezegd voel ik heel veel dankbaarheid voor onze doorlopende cirkel. In een verder roerige tijd in mijn leven was het als een baken van rust en liefde. Een maandelijks moment van bezinning en contact waar ik steeds dichter bij mezelf kwam – in zachtheid.
Larissa Huethorst

Dank je wel voor jouw integere en zorgvuldige bedding, leiding en space holding, waardoor precies dat zichtbaar werd, wat zichtbaar mocht worden. Ik voel het op meerdere lagen bewust en onbewust dat het aan het samenweven is, ook met andere magische synchroniciteiten. Opnieuw een diepere uitnodiging die ik heb aangenomen om te zakken in de energie, mijn plek verder in te nemen en mezelf in de diepte te zien en te ontvangen.
Irene

Het samen zijn heb ik genoten, jouw zijn als inspirator. En dat het wonderlijk vanzelf gaat als we zakken in ons bekken en uit het hoofd gaan.
Sacha

Over Tantric Journey Into Touch – tantradagen i.sm. Paul Salverda

Nogmaals bedankt voor de mooie dag die we hadden met elkaar. Ik ben nog steeds bezig met het laten doorwerken van alle ervaringen. Fijn dat jullie zulke dagen organiseren, zodat gelijkgestemden die dieper willen gaan en bewuster willen leven, elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen spiegelen en inspireren! Heel mooi!

Het was voor mij echt een hele geslaagde dag! Ik vond de sfeer onderling goed, jullie samen een heel prettig koppel. Mooie en fijne oefeningen. Weer mooie mensen mogen ontmoeten. De middag vond ik in eerste instantie best heftig om als enige vrouw tussen 5 mannen te zitten. Maar weer zo mooi en bijzonder om me daar toch ook veilig, gesteund en geliefd te voelen. Dat was mijn stretchen. Ik hoop jullie op mijn vervolgpad nog vaker tegen te komen!

Wat de dag zelf betreft: veel lof voor jullie rustgevende regie. Wat mij opviel was dat er veel emoties loskwamen bij diverse deelnemers en dat jullie (én de rest van de groep) daar liefdevol én met het nodige respect mee omgingen.


Niets dan lof over de opbouw met oefeningen en jullie beider professionaliteit. Ook de ruimte was prima geschikt. Voor herhaling vatbaar.