spelen in de lente
Belichamen, Gedicht, Hart

Uit de winterslaap, spelen in de lente

Ik nodig je uit om uit de winterslaap te komen.
En om jouw wijsheid naar buiten te brengen.
De lente in.
In wat voor vorm dan ook!


Voel je ze al?
De zachte kusjes van de lentegodin
Met het groen van ontluikende sneeuwklokjes

Welke verlangens
De zaadjes, die je in de aarde hebt gestopt
Voed je met jouw aandacht?

Daar in het berenhol waar je nu bent
in het donker, yin in de vormeloosheid

Omhul je verlangens met de zachtgroene geur
van de sneeuwklokjes

Spin ze niet in met
Donkere, draderige, stroperige overtuigingen
van niet goed, niet genoeg, niet slim of wie ben ik…

Voed je verlangens vanuit je hart
Met het licht dat daar schijnt

Het zijn sleutels
Die jij nodig hebt om deuren te openen
De lente in


Spelen, proberen, experimenteren en uitglijden.
Vaak willen we de lente overslaan. En willen we gelijk als een grote stevige zonnebloem in de zomer zichtbaar staan te stralen.

We doen daarmee de essentie van de lente te kort. De springerige lammetjes
Zachte pluizige kuikentjes. Ze zijn allemaal klein en tegelijkertijd vol levensenergie

Een kuiken is tenslotte niet ineens een kip
We hebben ons te verbinden met de lente-energie van experimenteren en spelen. Anders kan het zijn dat er een idee tegen je bewustzijn blijft aanduwen. En je je eigen ontwikkeling stopzet.

Zo dacht ik een tijdje dat ik iets met dieren te doen had

Was ik een dierentolk?
Dus ik heb dat de ruimte gegeven door sessies te doen en te experimenteren met honden en katten. En wat eruit kwam was dat het niet de bedoeling was dat ik als dierentolk aan de slag moest. Maar dat ik me wel meer had te verbinden met het dierlijke, met het instinctmatige, in mijn bekken en lijf. En als ik dat doe, dieren zich laten zien als krachtdier in mijn sessies en in het veld ondersteunend zijn.  

Ik had dat nooit ontdekt door het niet te proberen

Dus waar wil jij mee experimenteren in de lente?
En dat waar je mee wilt spelen komt rechtstreeks uit de winter. Uit een verder inzicht en dieper zakken in jouw pijn en wond. Het goud wat je nu naar buiten mag brengen en waar je mee mag gaan weven, draadje voor draadje.

En het is een weg waar je ingaat, die leidt tot nieuw bewustzijn en inzicht. Het zijn geen afknappers of doodlopende wegen. Ook al is je ego daar doodsbang voor…

Dus waar wil jij mee spelen in de lente?

Welke sleutel wil jij omdraaien in het slot?
Ik ben heel benieuwd wat jij wilt proberen deze lente. Wil je er iets over delen? Een nieuw aanbod? Een pilot? Toch die gedichten eens uitbrengen in een bundel? Als vrouw een mannencirkel beginnen? Heel iets anders gaan doen op je werk? Een project of praktijk starte

Of heb je tig ideeën en geen idee welke levensvatbaar is?
Ik heb speciale korte sessies hiervoor ingericht. In 30 minuten kijken we naar welk idee beweegt, de meeste energie op zit en waar je een sleutel mee kunt omdraaien. Heb je interesse dan lees of hoor ik je graag in een pb of via: nicolette_scholtens@hotmail.com

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *