Vrouwen jaarcirkel thuiskomen in je bekken

Een vrouwencirkel die in september 2024 start en in juli 2025 eindigt. Een doorgaande, vaste groep die elke maand op donderdagavond bij elkaar komt in Utrecht.

Het bekken en de seizoenen zijn het uitgangpunt, de basis en bodem van deze avonden

Omdat we vrouwen zijn en we hier ons kompas vinden. In onze eigen vrouwelijkheid en donker. Vanuit deze basis kunnen we sturing geven aan onszelf en onze mannelijke essentie, helderheid verwelkomen en de wereld inbrengen.

De plek waar je leven kunt geven, waar je creatiekracht huist en seksualiteit woont. Maar ook daar waar je donkerste donker zit en je toegang krijgt tot dat wat je echt wilt. Jouw wijsheid en waarheid. De plek van waaruit je transformeert en jezelf elke opnieuw geboorte geeft’.

En regelmatig beland ik nog in mijn hoofd

Die het over wil nemen. Die van alles roept: het kan niet, het is gek, néé dat gaan we niet doen. En dan zucht ik en zak ik en vraag ik aan mijn baarmoeder heel oprecht: wat wil er? En de antwoorden zijn niet altijd makkelijk, maar wel echt. Steeds echter. En daar worden mijn lijf en leven gelukkig van.

Vrouwenwerk

Voor mij is het zijn met andere vrouwen en te ontdekken dat ik niet raar, gek of vreemd ben zo ondersteunend geweest (en nog steeds) in mijn ontwikkeling. De herkenning van dezelfde thema’s, het delen waar ik zit en daar zonder oordeel of oplossing in echtheid ontvangen te worden.

Een moment en plek waar ik de tijd vind voor mezelf, mijn lijf, voel en vertraag. Om mijn hart te luchten. Verder in mijn lijf te zakken en met elkaar en bij elkaar te kunnen thuiskomen.

Thema’s avonden

Avond 0 Oogsten en dankbaarheid (open avond)
Avond 1 Loslaten, plaatjes en je lichaam
Avond 2 Voorouders, jouw pijn en littekens
Avond 3 Stilte en fundament
Avond 4 Conceptie en baarmoeder
Avond 5 Sensualiteit en creativiteit
Avond 6 Spelen, experimenteren en je innerlijke jongetje
Avond 7 Nee, consent en relaties
Avond 8 Openen, je hart en borsten
Avond 9 Mannelijke essentie , je zwaard inzetten, doen
Avond 10 Aanwezig zijn in de wereld, zichtbaar zijn

Data
12 september (open avond), 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei, 12 juni, 3 juli.

Seizoenen

De seizoenen zijn richtinggevend voor wat we doen en hoe ik de avonden insteek. We bewegen mee met de thema’s en cycli die ook in de natuur leven. De herfst die gaat over loslaten en naar binnen keren. De winter die gaat over rust, stilstand en je wonden. De lente die gaat over ontkiemen, geboorte en spelen. De zomer die gaat over expansie, doen en de wereld in.

Interesse?
Heb je interesse stuur me dan een mailtje: nicolette_scholtens@hotmail.com. Dit zodat we even met elkaar kunnen afstemmen in een een kennismakingsgesprek.

Open avond 12 september
Wil je je mij beter leren kennen en ervaren? Dat kan op donderdag 12 september. Je bent dan welkom bij deze open vrouwencirkel. De kosten hiervoor zijn 15 euro en je kunt jezelf aanmelden door een mailtje te sturen naar: nicolette_scholtens@hotmail.com.

PRAKTISCH

Voor wie?

Vrouwen die ervaring hebben op het gebied van zelfontwikkeling, lichaamswerk en eventueel tantra. Je bent in staat jezelf te dragen en te reflecteren op jezelf. En je houdt ervan om jezelf in de diepte aan te kijken.

De avonden bestaan uit:

Oefeningen en uitnodigingen. Dat kan variëren van dans en lichaamswerk tot oogcontact, aanraking, samen geluid maken, een ritueel, ademen, een kleine opstelling, dat wat past bij de avond. Ik bereid daarin voor, maak een structuur, volg de seizoenen en stem me af op de groep. En het ontvouwt zich ook in moment.

Tussendoor…

  • Houden we contact met elkaar via een what’s app groep of ander social medium.
  • Kun je in tweetallen (met je buddy) uitwisselen.

Tijden en locatie

De avonden zijn eens per maand op donderdagavond. De inloop is om 19.15 uur, de avond start om 19.30 en eindigt om 22.30 uur. De locatie is in Utrecht (Maarssen) op een mooie plek in de natuur. Je kunt er gratis parkeren.

Investering

  • De kosten voor deze vrouwencirkel zijn: 440 euro incl. BTW (voor particulieren). Ben je ZZP’er en wil je een factuur ontvangen voor je bedrijf dan is het bedrag excl. 21 % BTW.
  • Is het bedrag een reden voor je om niet mee te doen? Neem dan contact met me op.
  • Om verzekerd te zijn van een plek betaal je van te voren. Uiterlijk 2 weken voor aanvang dient het bedrag binnen te zijn.

Aanmelden of kennismakingsgesprek

Je kunt je aanmelden via een mail naar: nicolette_scholtens@hotmail.com. Wil je meer weten, even overleggen of kennen we elkaar nog niet, dan plan ik graag een online gesprek met je in via Zoom.

thuiskomen in je bekken

Wat andere vrouwen teruggaven over de vorige doorgaande vrouwencirkel in 2023/2024

Zo bijzonder om een half jaar lang deel te mogen nemen aan deze “thuiskomen in de bekken” reis met 12 bijzonder mooie vrouwen. De verbinding, openheid, kwetsbaarheid, veiligheid, liefde en overgave in de groep heeft mij echt geraakt en geïnspireerd. Het heeft mij doen beseffen dat ik zelf ook in mijn eigen kracht mag gaan staan en dezelfde liefde, verbinding, openheid en kwetsbaarheid mag voelen en uitdragen. Dankjewel lieve Nicolette voor het creëren van de veilige bedding en faciliteren van deze mooie reis. Het was een waar genoegen iedereen in de groep te leren kennen en te zien in hun kracht en kwetsbaarheid tegelijkertijd. Ik voel mij dankbaar.
Karen van Herk

Ik ben steeds weer enorm blij verrast hoe Nicolette helemaal zichzelf is, daarmee ons uitnodigt ook zoveel mogelijk onszelf te laten zien. De avond lijkt gewoon haar eigen gang te gaan en tegelijk is daar toch de leidende gidsende rol van Nicolette waardoor de avond zelf, maar ook de serie een geheel vormt. Hierdoor ben ik steeds vol vertrouwen naar de avonden gegaan en kwam ik steeds verrijkt weer thuis.
Louise

Nicolette begeleidt de cirkel op een warme, persoonlijke en heerlijk “diepgaand lichte” manier! Fijn om de verbinding met de vrouwen en mijzelf periodiek te versterken.
Mirjam Molenaar

Kort gezegd voel ik heel veel dankbaarheid voor onze doorlopende cirkel. In een verder roerige tijd in mijn leven was het als een baken van rust en liefde. Een maandelijks moment van bezinning en contact waar ik steeds dichter bij mezelf kwam – in zachtheid.
Larissa