Uncategorized

Het gezicht van manipulatie

We manipuleren allemaal. Nee, niet om je heen kijken. Ik net zo goed als jij. Dat wat zich in de wereld afspeelt in het groot. Speelt zich ook in ons af, in het klein. Zo binnen zo buiten. We draaien met de waarheid. Besluiten iets nog even niet te zeggen. Formuleren het wat anders zodat we er zelf mooier uitkomen. Of zijn net niet helemaal eerlijk naar onszelf. Dus draai je lekker aan de knoppen om te horen wat je wilt en te krijgen wat je wilt. Ik ook. Alleen levert het ruis op. Als ik afstem op mezelf dan komt dat wat ik even fijntjes weg schoffelde toch naar boven. Welkom realiteit, welkom bewustzijn. Welkom in de chocolademodder!


Het gezicht van manipulatie
Kent vele verschijningsvormen

Voel je
Proef je de manipulatie?

In mij?
In jou?

Van platte brute macht
Tot verfijnde oogwenken

Ik wil…
Ik wil!

Ik laat jou bewegen
Een enkele blik of handbeweging

Het leven zet ik naar mijn hand
Subtiel draai ik

De naakte waarheid
Hijs ik liever snel in de kleren

En sus ik
Naar een ander moment

Niet hier
Niet nu

Wat als ik door mijn bodem zak
Die dikke laag

Gemaakt van
Dingen die ik tegen mezelf zeg

Zodat ik ’s nachts
Wel rustig kan slapen

De extra verdieping
Een laag onbewuste modder

Die mag smelten
Als chocola op een zomerdag

Als je dan met je voeten in de
Chocolademodder staat

Weet dan dat dit het leven is
Dat dit het is

Met liefde beweeg je het tussen je tenen
Je vingers gaan er doorheen

En liefdevol wrijft je duim
Het verder over je wijsvinger

Modder is vruchtbaar
Land in ons dat bewerkt wil worden

Laten we samen door die laag gaan
Er niet mee te smijten

Het zien en ervaren
Als voedingsbodem voor onszelf

Samen door de modder
Lachen, huilen, genieten en spelen

In liefde en compassie
Als mens


You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *