vrouwenwerk vrouwencirkel balans herstellen
waarom vrouwenwerk

Waarom vrouwenwerk? Deel 4. Om balans te herstellen.

Balans in je denken, doen, voelen en zijn. Evenwicht in dat wat je creëert in je leven. Verbonden met de elementen en het ritme van de natuur. Komt je leven steeds een stukje dichterbij, word je hart er warm van?

Of is er chaos… Ik vergroot ze even uit.

LUCHT. Heb je eindeloze ideeën en komt er geen enkele tot uitvoer? Of ben je goed in vooral meedenken en denkkracht geven aan andermans ideeën en ingevingen?

VUUR. Leef je vooral het vuur, het doen, de actie? Blijf je doen, doen, doen zonder echt je lijf te ervaren. Te genieten van dat wat er is of wakker worden met een nieuwe ingeving?

WATER. Lig je regelmatig in het water? Voel je enorme golven van emotie. Overspoelt het je, weet je niet hoe eruit te bewegen en raak je ook snel overspoeld door de emoties en gevoelens van anderen?

AARDE. Ben je helemaal verbonden met je lijf, met de aarde. Met gewaarworden. En komen er weinig nieuw impulsen of actie. Leef je in het moment en beslis je op het allerlaatst wat je wilt doen?

Denken, doen, voelen en zijn.

LUCHT, WATER, VUUR, AARDE

Innerlijke wijze, – man, -kind en -vrouw

Kun je ze bij elkaar brengen in je HART?

Deze maatschappij is nogal ingericht op mannelijke principes als denken en doen. Terwijl het vrouwelijke meer het ervaren en zijn belichaamt. En we hebben ze allemaal nodig en te balanceren in onszelf.

Het is een MISVERSTAND dat vrouwenwerk alleen maar gaat over zachtheid, yin, voelen en ervaren. Zonder een gezonde mannelijke pool en essentie in onszelf gebeurt er niet zoveel.

Voor mij en hoe ik werk is de aarde, met moeder aarde als basis van groot belang voor het vrouwzijn. De verbinding met je baarmoeder en het donker van de aarde. En als de verbinding met het donker er is dan wordt het vanzelf ook lichter.

Dan wil je dat wat je kunt dragen in jezelf en in je bekken ook juist naar buiten brengen. Net als een geboorte. Dan heb je een schaal waar helderheid en mannelijkheid in kunnen landen en waar vanuit je kunt leiden.

Leiden met een HELDERHEID die mensen raakt. Die waar te nemen is. Waarheid als een zwaard wat voelbaar scherp is en wat hout snijdt.

En zo beweeg je uit de chaos in een meer NATUURLIJK RITME samen met de natuur. Met de cyclus waarin we leven. En daar bewegen we qua thema’s en dat wat we op de avonden doen in ook in mee.

Welkom in de jaarcirkel thuiskomen in je bekken die start in september. Meer weten stuur me een mailtje: nicolette_scholtens@hotmail.com of pbtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *