waarom vrouwenwerk. deel 2. Om de verbinding met jezelf terug te vinden
waarom vrouwenwerk

Waarom vrouwenwerk? Deel 2. Om de verbinding met jezelf terug te vinden

Veel vrouwen zijn goed in het zorgen voor anderen. Van kinderen, partners, vriendinnen, ouders, collega’s tot een fijn warm huis. Ze helpen, ondersteunen, zijn er en maken ruimte in hun hart en agenda’s.

Te veel geven holt jezelf uit. Je hart hangt bijna uit je borstkas en rust niet meer ontspannen tegen je ruggengraat aan. De plek van zelfliefde. Door uit je eigen as te hangen voel je minder goed wat je nodig hebt. Je kunt er pas echt zijn voor een ander, als je ook goed voor jezelf zorgt. (Ik ken deze ook heel goed trouwens ;)).

Het vrouwelijke floreert ook bij: vertragen, voelen en toelaten. En daar is op veel plekken in onze wereld weinig ruimte voor. Het is doen, actie, reageren, plannen maken, go, go, go! Er is veel denken en doen en weinig ruimte voor ervaren en zijn.

In het vrouwenwerk en in de cirkel met andere vrouwen is daar juist ruimte voor.

  • Ruimte voor zelfzorg.
  • Ruimte voor vertragen en zijn.
  • Ruimte voor verbinding met jezelf.

Ruimte voor het thuiskomen in je lijf, in je eigen water. En te doorvoelen wat speelt er in mijn lijf en in mijn leven? Met andere vrouwen zijn geeft je een kans om uit je hoofd, via je hart meer in je bekken zakken.

En daar te ontdekken dat er nog steeds tegenstellingen zijn, maar dat je ze kunt omarmen en in het midden kunt uitkomen. Dat je verbinding kunt maken tussen, ik en de ander, geven en ontvangen, hoofd en bekken, denken en voelen.

Dus welkom in een vrouwengroep

Welkom in de jaarcirkel thuiskomen in je bekken die start in september. Meer weten stuur me een mailtje: nicolette_scholtens@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *