Over mij

Mijn naam is Nicolette Belinda Scholtens en ik woon met mijn twee zoons en rode kater in Vleuten. Mijn lief Martijn woont in Nieuwegein. Op eigen benen en in verbinding geven we onze relatie vorm.

Wat we allemaal gemeen hebben is dat we veel en intens voelen. Er komt veel binnen en die prikkels dienen een plek te krijgen. Voor mij is het een hele zoektocht geweest om met zo’n gevoelig en fijnbesnaard systeem in mijn lichaam te komen.

Sterker nog, ik wilde helemaal niet

In de baarmoeder heb ik me al afgesloten. Ik was de helft van een ongeboren tweeling. En wilde het liefste terug de eenheid in. De eerste 14 jaar heb ik in mijn eigen roze bubbel tussen de boeken in de bibliotheek geleefd.

Sexueel misbruik op mijn tweede zorgde voor een verdere verwijdering van mijn lichaam en van mijzelf. Mijn gevoeligheid en onveiligheid zorgden ervoor dat ik onzichtbaar aan de zijlijn bleef staan en observeerde. Ik zag en voelde alles.

Het leven werd ingewikkeld, omdat ik precies voelde wat er werd verdraaid. Daardoor was het lastig mezelf en het leven te vertrouwen. Het leverde me een enorm aanpassingsvermogen, diverse vertrekscenario’s en een groot controlerend hoofd op.

Mijn lichaam gaat in golven energie en kippenvel aan als het klopt

Pas nu snap ik waarom ik als kind me zo enorm verraden voelde toen ik hoorde dat Sinterklaas niet bestond. Omdat ik het de hele tijd al wist…

Workin’wonder, jouw au en wow

Mijn bedrijf workin’wonder vertelt jou en mij; wat voor prachtig wonder wij zijn. En hoe we ook onszelf realiseren via onze wond. Ons goud. En het vertelt over het lichaam. Onze prachtige tempel. En wat heb ik hard gewerkt met mijn grote hoofd, zonder mijn lichaam te voelen.

Wat was ik mezelf kwijtgeraakt

Gaandeweg vond ik puzzelstukjes naar mezelf terug. Vooral door mijn verlangen centraal te stellen. Te doen wat ik leuk vind! En heb ik ontdekt dat ik vooral mens heb te zijn. Hier in dit lichaam. En mezelf. Beide het lastigste dat er is. Met alle gevoelens, au en wow, emoties en patronen.

Ik heb in het bedrijfsleven gewerkt

Van grote corporates. Tot het welzijnswerk en van reclamebureaus tot ontwerpbureaus en alles daar tussenin. Als communicatieadviseur, marketeer, creatief en grafisch ontwerper. Bezig om de boodschap van binnen naar buiten te vertalen en over de bühne te krijgen. De essentie vast te pakken en te vertalen, verbeelden en verwoorden.

Werkelijk contact en verbinding

De verhalen van mensen raakten me altijd het meeste. Ik was degene die bij het koffieapparaat met collega’s in gesprek ging over wat hen werkelijk bezighield. En zo werd ik als vanzelf praatpaal, klankbord, spiegel en degene die hielp openen zodat de parel zichtbaar werd.

Ik zie wat er nodig is

Daar ben ik mijn hele leven als vanzelf voor getraind. Mijn scheiding bracht een hele nieuwe kant in me naar boven. Ik werd wakker gekust, leerde contact maken met mijn hoger zelf en kwam in een halve kundalini awakening terecht.

Niet makkelijk. En het bracht me precies terug waar ik moest zijn. Terug in mijn lichaam! Een hele transformatie volgde. Met dansen, lichaamswerk, tantra, systemisch- en energetisch werk en sjamanisme. Ik ontdekte mijn liefde voor de natuur en de aarde.

Ik kwam thuis bij vrouwen

In vrouwencirkels. Het is zo helend om ontvangen te worden in wie ik ben. Zonder oordeel. Zo de verbinding te voelen, die ik niet heb durven toe te laten als kind. Het vrouwelijke, liefdevolle, zo dichtbij. Elke keer weer voel ik me in de cirkel groot worden en tegelijkertijd diep zakken in de aarde.

Ik verbind binnen met buiten en weer terug

Mijn talent is om de binnenwereld met de buitenwereld te verbinden. Dat wat er in jou leeft te vertalen naar buiten en weer de verbinding met de buitenwereld naar binnen maken, naar je lijf. in de breedste zin van het woord. Van dat wat erin je lichaam speelt tot dat wat er in je teksten en beelden speelt, alles neem ik daar in mee. Het totaalplaatje.

Dus zet me in als…

  • Belichaamde marketeer en vrouwencoach

Vertragen en voelen

Wat ik heb geleerd is om te vertragen en te voelen. En dat is vaak alles wat er nodig is. Zodat je kunt leren te vertrouwen op jezelf. Op je eigen buik. Jouw koers. En deze kunt uitzetten in ontspanning. Waardoor er ruimte komt. Ruimte voor jou. Voor het wonder dat in jou zit en geleefd wil worden.


Mijn laatste blogs en inspiratie in je inbox?
Abonneer je hier.

Blogs