Over mij

Mijn naam is Nicolette Belinda Scholtens en ik woon met mijn twee zoons en rode kater in Vleuten. Mijn lief Martijn woont in Nieuwegein. Op eigen benen en in verbinding geven we onze relatie vorm.

Wat we allemaal gemeen hebben is dat we veel voelen. Voor mij is het een hele zoektocht geweest om met zo’n gevoelig systeem in mijn lichaam aan te komen en mezelf sturing te geven.

Sterker nog, ik wilde helemaal niet

In de baarmoeder heb ik me al afgesloten. Ik was de helft van een ongeboren tweeling en wilde het liefste terug de symbiotische eenheid in. De eerste 14 jaar leefde ik vooral in een een afwezige roze bubbel tussen de boeken in de bibliotheek.

Een sexueel misbruikervaring op jonge leeftijd zorgde voor een verdere verwijdering van mijn lichaam en van mijzelf. Mijn onveiligheid zorgde ervoor dat ik onzichtbaar werd en observeerde. Ik zag precies wat anderen nodig hadden en zette mijn zintuigen maximaal uit om mezelf veilig te houden.

Het leven werd ingewikkeld, omdat ik als kind voelde dat er van alles werd gemaskeerd en niet uitgesproken. Daardoor was het lastig om mezelf en het leven te vertrouwen. Het leverde me een enorm aanpassingsvermogen, diverse vertrekscenario’s en een groot controlerend hoofd op.

Mijn lichaam gaat in kippenvel aan als het klopt

Pas nu snap ik waarom ik als kind me zo enorm verraden voelde toen ik hoorde dat Sinterklaas niet bestond. Omdat ik het de hele tijd al wist…

Workin’wonder, jouw au en wow

Mijn bedrijf workin’wonder vertelt jou en mij; wat voor prachtig wonder wij zijn. En hoe we ook onszelf realiseren via onze wond. Ons goud. En het vertelt over het lichaam als werkend wonder. Onze prachtige tempel. En wat heb ik hard gewerkt met heel veel spierballen en wilskracht, zonder connectie met mijn lijf.

Wat was ik mezelf kwijtgeraakt

Gaandeweg vond ik puzzelstukjes naar mezelf terug. Vooral door mijn verlangen centraal te stellen. Te doen wat ik leuk vind! En heb ik ontdekt dat ik vooral aanwezig heb te in mijn lichaam. Met alle gevoelens, au en wow, emoties en patronen die er zijn.

Ik heb op allerlei plekken gewerkt

Van grote corporates. Tot het welzijnswerk en van reclamebureaus tot ICT en alles daar tussenin. Als communicatieadviseur, marketeer en grafisch ontwerper. Bezig om de boodschap van binnen naar buiten te vertalen en over de bühne te krijgen. De essentie vast te pakken en te vertalen, verbeelden en verwoorden.

Werkelijk contact en verbinding

De verhalen van mensen raakten me altijd het meeste. Ik was degene die bij het koffieapparaat met collega’s in gesprek ging over wat hen werkelijk bezighield. En zo werd ik als vanzelf praatpaal, klankbord, spiegel en degene die hielp openen zodat de parel zichtbaar werd.

Ik zie wat er nodig is

Daar ben ik mijn hele leven als vanzelf voor getraind. Mijn scheiding bracht een hele nieuwe kant in me naar boven. Ik werd wakker gekust en kwam in een halve kundalini awakening terecht. Niet makkelijk en het bracht me precies terug waar ik moest zijn. Terug in mijn lichaam!

Een hele transformatie volgde. Met dansen, lichaamswerk, tantra, systemisch- en energetisch werk, sjamanisme en allerlei trainingen en opleidingen. Ik ontdekte mijn liefde voor de natuur en de aarde. En zo kon ik steeds beter voelen waar mijn grenzen lagen en wat ik nodig had!

Ik kwam thuis in vrouwencirkels

Het is zo helend om ontvangen te worden in wie ik ben. Zonder oordeel en in echtheid. Zo de verbinding te voelen, die ik niet heb durven toe te laten als kind. Het vrouwelijke, liefdevolle, zo dichtbij. Elke keer weer voel ik me in verbinding met andere vrouwen groot worden en tegelijkertijd diep zakken in de aarde.

Vertragen en voelen

Wat ik heb geleerd is om te vertragen, te voelen en om contact te maken met mijn lijf en alles wat daar leeft. Dat in beweging en in verbinding te brengen. Opnieuw leren te vertrouwen op mezelf, op mijn buik en bekken. Zodat ik vanuit daar koers kan bepalen en sturen en niet puur op overlevings- en wilskracht.


Mijn laatste blogs en inspiratie in je inbox?
Abonneer je hier.

Blogs