Hart

Afscheid.

Het afscheid nemen van de groep. Het klinkt nu een beetje alsof je naar een natuurdocumentaire kijkt. Waar de leeuwin nog een keer naar de groep kijkt en daarna haar eigen weg gaat. Anyway, dit schreef ik over mijn afscheidsproces.

Heel even kort over de groep. Ik faciliteerde samen met Paul Salverda bijna twee jaar lang een prachtige groep rondom lichaamswerk, tantra en bewustzijn. Een plek waar we konden oefenen met elkaar, waar au en wow welkom was. Waar we met alles wat er was dealden. Waar het mocht schuren en veilig was en waar delen over jezelf en je eigen proces ook echt de ruimte kregen.


Ik voel dat ik me wil gaan richten op de verbinding leggen naar organisaties. En dat ik mensen wil inspireren in het jezelf helemaal meenemen naar je werk. Met alles wat er in je is. Alleen dan kunnen we de stap naar een nieuwe aarde maken. Als we onszelf in alle heelheid inbrengen. Dus niet alleen je denken en je doen, maar ook je hart, je gevoel en je emotie. Als we zonder masker er ook op ons werk kunnen zijn. En dat gaat over zelforganisatie, over dienend leiderschap en onze intelligentie zo benutten dat we met elkaar kunnen bewegen als een wolk spreeuwen.

Ik werk vier dagen en heb maar 1 keer mijn tijd te besteden dus een keuze was nodig. Het was een weten. Heel helder. En toch kwamen er mindfucks en gedachten langs. Klopt dit echt. Voel ik dit echt? Ga ik zomaar die bijna twee jaar loslaten. Ga ik zomaar deze groep loslaten. Mag dat wel? Is dat niet egoistisch? Is dat niet iets heel moois weggooien? En vooral dat laatste raakt me. Nee, ik gooi niks weg als ik voor mezelf kies. Anders zou ik alleen maar mezelf vergooien, laten versplinteren en weggeven. Wat heeft het voor zin om iets te doen waar ik halfhartig inzit? Daarmee leef ik niet wat ik wil leven. Dat ik helemaal in het hier in nu in de levenstroom die er is mee wil bewegen en daar hoort nu deze nieuwe stroom bij.

Ik heb geleerd in leiderschap

Om te gaan staan voor een groep. Om een groep te dienen en de lead te nemen. Om mensen mee te nemen in een oefening. Om een structuur neer te zetten. Om mezelf mee te nemen in mijn eigen mastery. Mijn meesterschap. Dat woord meesterschap neem ik heel graag mee. 


Afscheidstijd

Nog een kus.
Lieve woorden.
Ik pak je stevig vast.
Mijn adem tegen je hals.
Kaatst warm terug.
Ik absorbeer het.
Neem je geur in me op.
Ik doe een stap terug.
Neem afstand.
Vingertoppen die zich losmaken.
En zachtjes je wang strelen.
Mijn hart haakt in op mezelf.
Zakt dieper in mij.
Lopend draai ik me om.
Blaas nog een kus.
De trap af naar buiten.
Even voel ik de verscheuring.
De lucht voelt koel.
Bomen die vlakbij ruisen.
Ik val samen met mezelf.
In heelheid compleet.
De autosleutels in mijn handen.
Afscheid.
Is hallo zeggen mezelf.
Opdat ik mezelf niet verlaat.
Met een open hart.
En heldere ogen.
Ga ik de zon tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *