Thuiskomen in je bekken vrouwencirkel

Een vrouwencirkel die in de herfst start en vol in de lente eindigt. Van afsterven tot weer opbloeien! Het is een doorgaande, vaste groep en we gaan 6 avonden en 5 maanden lang samen op reis.

Samen op reis
Een veld van verbinding

Van jezelf dieper ervaren
De ander leren kennen
Zakken in je lijf

De spiraal
De weg naar binnen
In wijsheid en waarheid
In zachtheid en helderheid
Elkaar ontmoeten
Thuiskomen in je bekken

Het bekken staat centraal in deze avonden
Ik kom steeds meer thuis in mijn lijf en kan meer en meer ervaren hoe het bekken daarin mijn kompas is. De plek waar ik leven kan geven, waar mijn creatiekracht huist en seksualiteit woont. Maar ook daar waar mijn donkerste donker zit en waar ik weer toegang krijg tot dat wat ik echt wil. Mijn wijsheid en waarheid. De plek van waaruit ik transformeer en mezelf elke opnieuw geboorte geef.

En regelmatig beland ik nog in mijn hoofd. Die het over wil nemen. Die van alles roept: het kan niet, het is gek, nee dat gaan we niet doen. En dan zucht ik en zak ik en vraag ik aan mijn baarmoeder heel oprecht: wat wil er? En de antwoorden zijn niet altijd makkelijk, maar wel echt. Steeds echter. En daar wordt mijn lijf en leven gelukkig van.

Vrouwenwerk

Voor mij is het zijn met andere vrouwen en te ontdekken dat ik niet raar, gek of vreemd ben zo ondersteunend geweest (en nog steeds). De herkenning van dezelfde thema’s, het delen waar ik zit en daar zonder oordeel of oplossing simpelweg in ontvangen te worden.

Thema’s avonden

Elke maand komen we een donderdagavond samen en tussendoor hebben we contact. Zodat we samen kunnen ankeren in dit bekken, in onze baarmoeder. En we ons veilig genoeg voelen om te blijven. Om de weg naar binnen te vinden. De spiraal af te lopen. Naar het binnenste van het binnenste. De plek van creatiekracht en sensualiteit. Het donker. Vertragen in het yin. Samen de winter in. Werkelijk naar binnen zodat daarna we ook de weg naar buiten kunnen maken. Zodat we samen het nest kunnen verlaten. Zaadjes van verlangen planten en uitvliegen in de lente!

Thema’s die langs zullen komen zijn:
Je vuur voelen en aanspreken. Je laten horen. De verbinding tussen je baarmoeder en je hart. Waarin heb je geopend en heb je littekens opgelopen? Waar geef je jezelf weg, zorg je voor de ander en verlaat je jezelf? Hoe ga jij uit het contact? De weg naar binnen, het niet weten en blijven in het donker. De verbinding tussen onze baarmoeders. De verbinding met de natuur, met de elementen. Het mannelijke en vrouwelijke in jezelf vinden, voelen en aanspreken. Onschuld en het vieren van het nieuwe begin!

Avond 1, Openen: elkaar leren kennen, beelden, grenzen en littekens.
Avond 2, Zakken: aarde, hart & baarmoederconnectie.
Avond 3, Afdalen: het donker in, niet weten, ritme van de aarde.
Avond 4, Ontdekken: verbinding met de elementen, het mannelijke en vrouwelijke.
Avond 5, Klinken: je laten horen, je kaken, de verbinding met je stem
Avond 6, Vieren: het nieuwe begin, puurheid, onschuld en speelsheid

Data
Donderdag 19 oktober, 16 november, 21 december, 18 januari, 22 februari en 21 maart .

Open avond 21 september
Wil je je mij eerst wat beter leren kennen en ervaren? Dat kan op donderdag 21 september. Op het hoogtepunt van de herfst ben je welkom bij de open vrouwencirkel! De kosten hiervoor zijn 15 euro en je kunt jezelf aanmelden door een mailtje te sturen naar: nicolette_scholtens@hotmail.com

PRAKTISCH

Voor wie?

Vrouwen die ervaring hebben op het gebied van zelfontwikkeling, lichaamswerk en eventueel tantra. Je bent in staat jezelf te dragen en te reflecteren op jezelf. En je houdt ervan om jezelf in de diepte aan te kijken.

Tijden en locatie

De avonden zijn eens per maand. De inloop is om 19.00 uur, de avond start om 19.30 en eindigt om 22.30 uur. De locatie is in Utrecht (Leidsche Rijn). Een prachtige yoga zaal, met ruimte om te dansen en te bewegen. Je kunt er gratis parkeren.

De avonden bestaan uit:

Oefeningen en uitnodigingen. Dat kan variëren van dans en lichaamswerk tot oogcontact, aanraking, samen geluid maken, een ritueel, ademen, een kleine opstelling, dat wat past bij de avond. Ik bereid daarin voor, volg de seizoenen en stem me af op de groep. Het ontvouwt zich in moment.

Tussendoor…

  • Houden we contact met elkaar via een what’s app groep of ander social medium.

Investering

  • De kosten voor deze vrouwengroep zijn: 280 euro incl. BTW (voor particulieren). Ben je ZZP’er dan is het bedrag excl. 21 % BTW.
  • Meld je je met een andere sister aan dan is het bedrag voor jullie beide 260 euro.
  • Is het bedrag een reden voor je om niet mee te doen? Neem dan contact met me op.
  • Om verzekerd te zijn van een plek betaal je van te voren. Uiterlijk 2 weken voor aanvang dient het bedrag binnen te zijn.

Aanmelden of kennismakingsgesprek

Je kunt je aanmelden via een mail naar: nicolette_scholtens@hotmail.com. Heb je nog vragen dan hoor ik het graag! En ken je me nog niet, dan kun je een ook afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek via Zoom.

thuiskomen in je bekken


Een gratis kennismakingsafspraak inplannen via Zoom