Belichaamd ondernemen

Een coachingstraject voor jou, om zichtbaar te worden. Om meer in het licht te gaan staan. Helderheid te krijgen, door dat wat onzichtbaar is te doorvoelen en te belichamen. Opbloeien en ontvouwen!

Je zit in een transformatie. Het zoemt, piept of kraakt in je lijf en in je werk, praktijk of bedrijf. Je weet het even niet. Iets mag er anders. Het stroomt nog niet helemaal, klanten piepen ook of kloppen nog niet aan. Of het overstroomt en jij loopt er op leeg. Wat te doen?

Er komen vragen langs die gaan over de buitenkant van je bedrijf

  • Mijn workshops/praktijk/retreats lopen nog niet zo goed als ik zou willen, zou ik meer aan marketing moeten doen?
  • Ik krijg mijn aanbod niet rond en de teksten op mijn website niet lekker lopend, waar leg ik mijn focus?
  • Mijn bedrijf en diensten en dat wat ik doe krijgen een andere vorm, welk aanbod klopt?

Binnenproces
Vaak hebben deze vragen eerst een innerlijk, een binnenproces te bewandelen. En dat proces bewandel ik graag samen met jou in een traject van 3 maanden.

TRANSFORMATIE
EIGENHEID
JE PLEK INNEMEN
IDENTITEIT
DOOD & GEBOORTE

Dit zijn de grotere thema’s waarmee ik werk met: ondernemers, coaches, lichaamsfluisteraars, opstellers, masseurs, tekenaars, schrijvers, ondernemende mensen. Mensen die vanuit hun ziel en zaligheid werken. Thema’s die ik ook goed ken vanuit mijn eigen leven.

Als ondernemer wil je zichtbaar worden
Zodat klanten je kunnen vinden. Dus ga je aan de slag met: het bouwen van een website, teksten schrijven, flyers ontwerpen, plekken bedenken waar je ze neer kunt leggen. En je vraagt je af of je in hemelsnaam iets zou moeten met termen als SEO en SEA, contentkalenders en facebook advertenties.

Zichtbaar worden heeft weinig met marketing te maken
Dat wat er van ons gevraagd wordt gaat over belichaming
Zo buiten, zo binnen
Dat wat er niet in de buitenwereld stroomt, stroomt niet je lijf
De weg is naar binnen

Zichtbaar worden gaat over jezelf toelaten

Jezelf omarmen, helemaal zoals jij bent. Dan gaat het licht aan in jou en hoef je niet meer te bukken, buigen, of te breken om te voldoen aan een bepaalde norm of normaligheid. Er wordt gevraagd om jou te zijn, met alles wat er in jou huist. En zo samenvallen met jezelf brengt een veld tot stand waar ik nog niet de preciese woorden voor heb.

Het veld van verbinding? Het levensweb? The flower of life?
Wanneer je op de juiste plek zit in jezelf. Content met wie je bent, met wat je bent. Wanneer je je laat dragen door de aarde. Je voorouders achter je kunt voelen. En het leven werkelijk aan kunt nemen. Met alles wat daarbij hoort, dan draait het zich om. Als een munt waarvan je eindelijk snapt waar je de hele tijd naar aan het kijken was. Jouw goud :)

Echt? Euhhhh, is het echt niet een marketingding?
Ahum. Ugh. Ja, je hoorde me even mijn keel schrapen. Want weet je. Ik geloof er niet in. En wie ben ik? Nicolette. Yours truly die jarenlang marketeer is geweest, communicatieadviseur en grafisch ontwerper. Als jij niet voelt, wat je doet, zegt of schrijft, dan voelt die ander het ook niet. En dus begint alles bij jezelf.

En wat heb ik een hoop lucht verkocht
Natuurlijk kun je verleiden en dingen op wilskracht doen. Alleen is het op de lange termijn niet houdbaar. Uiteindelijk wil je iets doen en leven waar je hart een sprongetje van maakt. Waar je in thuiskomt en in kunt wortelen. En waar je hiervoor bent.

Ondernemen is jezelf leren kennen
Ondernemen is jezelf geboren laten worden in deze wereld. En dat voelt bloot. Dat voelt klein en alleen. En dat voelt soms superkwetsbaar. Omdat je jezelf inbrengt. Dat wat bij jou hoort. Dat wat jou jou heeft gemaakt. Dat waar jij je uit ontworstelt hebt. En nog steeds aan het ontworstelen bent.

Want daar, op die op die fragiele, tere, spannende plek. Daar zit jouw goud. Daar zit jouw transformatiemodus en -kracht.

Dat wat jij het lastigste vindt, daar help jij anderen mee
Vanuit je wond leef je je grootste wonder, je au en wow. Het is niet altijd een makkelijk pad en niet iedereen kiest ervoor om dit pad te lopen. Om op deze manier te buigen voor jezelf en te luisteren naar dat wat nodig is. En in dit proces heb je andere mensen op je pad nodig. Die jou op een andere laag kunnen voelen en voeden.

Ik ben zo iemand
En ik heb ook mensen om me heen die mij voeden. Die mij hebben gezien in mijn hoogte en mijn diepte. In mijn gekheid en in mijn talent. Die niet wegkijken als het moeilijk wordt. Die het niet raar vinden als ik vastloop, haper, het niet durf en het liefste wil weglopen. Die mij met zachte hand uitnodigen, horen en zien.

Wil je een nieuw karrespoor te trekken in jouw aarde?
Om daar meters in te maken, echt even een nieuwe groef, vibe of toon te zetten? Een vertrekpunt, een basis voor een volgende stap? Wees dan welkom om drie maanden met me onderweg te gaan. Ik heb er nu al zin in! Ik houd van samen de diepte in. En samen in het vuur, jouw diamant te ontdoen van oude lagen.

Creëren doe je van binnen naar buiten

Door stap naar binnen te zetten kun je de stap naar buiten maken. Zodat jij op de juiste plek gaat staan en het leven naar je toe kan stromen.

Samen kijken we wat er in de diepte ligt
Aan schatten
Aan dat wat getransformeerd kan worden
Wat geheeld mag worden
Wat je op kunt halen
Om jezelf bij elkaar te puzzelen
Zodat je doet wat jij te doen hebt
Niet iets wat iemand anders doet

Dat wat je hebt te doen komt door jou heen
Het landt via jouw kruin in je bekken. In jouw bodem, daar waar zaadjes kunnen ontkiemen en groeien in verbinding met de aarde. In verbinding met het donker. En vanuit daar, vanuit die donkere pool in je lichaam breng je het weer de wereld in naar het licht. Stap voor stap ontvouwt zich wat jij te doen hebt, elke cyclus weer.

Via het lijf
En omdat het lichaam en jouw bekken zo nodig zijn en we (vooral in het bekken) veel spanning vasthouden werk ik het liefste via het lijf. Dan kan je hoofd zich er ook niet mee bemoeien en kunnen we in de diepe lagen afronden wat er af te ronden is waardoor jij je meer kunt openen voor jezelf.

Graag help ik jou om een volgende stap te zetten naar zichtbaarheid.

Hoe zit een drie maanden (12 weken) traject eruit?

  1. Intakegesprek van 1,5 uur (in de natuur, kan ook online).
  2. Drie live sessies van 2 uur, lichaamswerk, IPT (Integral Pelvic Therapy) sessies, natuurcoaching, creatieve werkvormen, dat wat in het moment past en klopt.
  3. Tussendoor online coaching via what’s app of Zoom, per week 30 minuten (8 weken).

    What’s app, via spraakberichten of tekst. Dat waar je tegenaan loopt kun je bespreken of delen en hierover gerichte vragen stellen zodat je weer verder kunt. Je ontvangt binnen 24 uur antwoord. Een steun in de rug! Ik bereken de tijd die ik nodig heb om je tekst- of spraakbericht(en) te lezen of luisteren én de tijd die ik nodig heb om jou te antwoorden.

    Via Zoom, wil je liever elkaar zien en met beeld werken, dan kunnen we ook elke week een Zoom-meeting van een half uur inplannen.

En doe je dan echt geen marketingdingen?
Ja, hoor ik kan prima naar de teksten op je website kijken of je aanbod onder de loep nemen. Of iets voor je ontwerpen. Maar eerst gaan we naar binnen. En dan kijken wat er buiten verandert, of nog nodig is.

Vaak is er na 3 maanden ‘binnenwerk’, buiten minder nodig dan je denkt. Omdat een stap die je zet in de energie naar jezelf toe, veel meer impact heeft in de buitenwereld dan jij denkt.

Jij op jouw plek is de grootste marketinginspanning die je kunt doen!

Kosten
De investering voor deze 3 maanden is: ondernemers 975 euro excl. btw, voor particulieren 975 euro incl. btw.

Meer weten? Vragen? Stuur me een mail: nicolette_scholtens@hotmail.com