slang en huid loslaten
Bewustzijn, De dood, Gedicht

Slang en oude huid loslaten

Nieuw, nieuw, nieuw slaat me om de oren. Het lijkt wel een commercial. Ik lijk wel een nieuw product. Nicolette met zo’n wikkeltje eromheen. Nieuw, nu nog meer! Nog beter en lekkerder. En als ik die vergelijking maak dan snap ik het. Net als een slang ben ik een oude huid aan het afleggen.

Ik kruip er doorheen. En dat wat oud is houdt nog vast voordat ik het los kan laten. Zodat ik het beter kan zien en doorvoelen. Dus welkom grenzen. Welkom hard werken. Welkom klaar staan voor anderen. Welkom verdriet. Dankjewel dat deze lagen opnieuw aan het licht komen.

Welkom heling en welkom slang. Voordat ik mijn nieuwe huid, die al zichtbaar is door het oude vel heen, loslaat kijk ik goed.

Ik ben er voor de ander – Ik voed en voel mezelf
Ik werk hard – Ik werk en ben er vanuit mijn hart
Ik voel eenheid – Ik voel de grond onder mijn voeten

Ik doe je niet weg. Ik laat je los. Zodat ik een laagje dieper kan zakken. Als blaadjes die vallen. En die de voeding vormen voor het volgende jaar. Het hoeft niet weg. Het mag blijven. Zodat het meegegeven wordt en onderdeel vormt van de cyclus van dood en geboorte.

Ik ga een beetje dood. Alleen dan kan ik weer opnieuw geboren worden. Een deel van mij sterft af. Nagels die groeien en die ik afknip. Haren die splijten of in de borstel belanden. Mijn huid en cellen die zich vernieuwen. Laat los. Het is de bedoeling.

De natuur laat zien hoe het moet. In een woordeloze stroom van zijn leeft alles met en naast elkaar.

Slang

Iets van mij blijft achter
En maakt ruimte
Afsterven
Brengt een nieuwe huid
Steviger, meer van mij
Glanzend parelmoer
De huid waarin ik mezelf als schepping kan ervaren
De huid die contact maakt met de grote schepping waar we onderdeel van zijn
Mijn buik beweegt over de aarde
Ik raak aan en wordt aangeraakt
De aarde draagt me
Ik weet, ik ben
Mijn tong tast zachtjes de omgeving af
Ik weet, ik ben

Welkom nieuwe huid. En wil jij meer inzicht in wat je los wilt laten? Of wil je meer verbinding met de natuur en je eigen levensstroom? Welkom voor een sessie.

NS 27/10/20

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *