Belichamen, Bewustzijn, Energetisch werk, Lichaamswerk

A beginners mind. Bambi op het ijs…


Mag ik even zuchten? Pffffoeeeah. Ik ben iets nieuws aan het leren: buik- en orgaanmassages. Een manier van aanraken die heel direct en diep is. Zo diep dat ik er oncomfortabel van wordt. En ik houd van diepte. Om onder en in alles te ervaren wat er is. Mijn duim die door dunne darmen zakt om een levenspoort te openen dat is echter andere koek.

Vorige week omschreef ik het aan een vriendin als opnieuw leren autorijden. Waarna het een week later, na allerlei oefensessies, voelde als rijden in een grote bus! Een bus met een groot stuur waarbij je je afvraagt hoe je in hemelsnaam gaat inparkeren. Waarna het deze week toch echt weer voelde als opnieuw leren autorijden! Nieuw, onwennig en alles tegelijk.

Fysiek en direct
Deze vorm van aanraken is naast energetisch, ook heel fysiek en direct de blokkades aanrakend. Het is spannend om zo diep weg te zinken in iemands lichaam. Darmen vast te pakken en te wiegen. Het masseren van een maag of galblaas.

Samen landen
Is het niet te hard of te invasief? En wat ik ontdek is, als ik dieper aanraak, dan komt er ontspanning. Dan verbindt zich mijn aarde zich met die van de ander. Dan land ik en de ander landt mee

Ik voel me stuntelig bij het leren van dit nieuwe ambacht
Een soort bambi op het ijs. Is mijn houding goed, voel ik mezelf nog, welke hand eerst, zijn mijn nagels kort genoeg? En dit alles naar me toe te laten komen, het te ontvangen. Zodat er ruimte komt voor doen, spelen en voelen. Het is een ervaren ook, alsof mijn cellen het opslaan.

Door elkaar geschud dat ook
Omdat we heel direct werkten met de ademhaling, hart en de longen. En er door een druk en vacuüm een oude schrik vrijkwam. Alsof ik als baby mijn eerste ademteug opnieuw kon doen. En mijn borstkas, en deze grote ademhaling opnieuw ruimte maakten voor mezelf. Wat best een ding is als alleengeboren tweeling.

Dankbaar
Ik ben dankbaar voor @maartjehuibers die haar belichaamde ervaring zo mooi hands-on doorgeeft. En voor de fijngevoeligheid en feedback van de mensen waar ik mee oefen. Het is meters maken. Het letterlijk in mijn vingers te krijgen. En het te verweven en integreren in wat ik al doe in mijn sessies met aanraking.

Echt lente!
En te voelen, ja. Dit hoort dus ook bij de lente. Nieuw. Proberen. Uitglijden. Corrigeren. Aanpassen. Warm, koud. Bloesem en ijs. Bambi :)

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *